Nieuwsberichten

Samenwerking Careyn

Ook voor 2019 hebben hospice De Margriet en Zorgaanbieder Careyn weer een samenwerkingsovereenkomst afgesloten en ondertekend. Al vanaf de start van het hospice zorgen de  verpleegkundigen van Careyn voor onze bewoners.
Ze bieden onze bewoners  niet alleen de liefdevolle, warme zorg, maar zijn tevens gespecialiseerd in de palliatieve zorg. Wij zijn heel blij met de betrokkenheid en deskundigheid van het verpleegkundig team.

Zo is er 24 uur per dag professionele zorg in De Margriet.
Waar de vrijwilligers van s’morgens 07.00 uur tot s’avonds 22.00 uur zorgen voor de huiselijke sfeer in De Margriet, zorgen de gespecialiseerde verpleegkundigen van Careyn (ondersteund door de vrijwilligers) net als in de thuissituatie voor  professionele zorg. De Margriet wordt dan ook wel een bijna thuishuis genoemd.
Geen moment stond de samenwerking ter discussie en beide partijen verwachten dan ook voor een prima samenwerking.

06-03-2019

Cursus palliatieve zorg

Op woensdag 16 januari 2019 start hospice de Margriet in samenwerking met VPTZ-NWN de bassischoling voor vrijwilligers in de palliatieve zorg.
In deze scholing zullen de volgende onderwerpen aan bod komen:

 • Wat is het verschil tussen palliatieve en terminale zorg?
 • De geschiedenis van de palliatieve zorg en de palliatieve zorg in onze regio.
 • Emoties rond sterven, denk hierbij ook aan de emoties van de familieleden.
 • Communicatie met cliënt en familie, hoe voer je deze gesprekken?
 • Spiritualiteit en Zingeving.
 • Euthanasie en Sedatie.
 • Verzorging van de cliënt, hulp aan bed.

De scholing zal worden gegeven door verschillende docenten, elk met hun eigen expertise.

 • Huub Schreuder en Marja Mons van het Palliatief Netwerk.
 • Dhr Jan de Geus, dominee emeritaat
 • Sandra Mauwer, coördinator van VPTZ-NWN thuis.
 • Els Wijnhorst, coördinator van hospice De Margriet.

De lessen zullen worden gegeven met behulp van een e-learning programma van VPTZ landelijk.

Na deze basisscholing beschikt u over gedegen kennis en vaardigheden om te kunnen werken in de palliatieve zorg. Alle deelnemers krijgen na afloop een certificaat.

Voor meer informatie over vrijwilligerswerk in hospice De Margriet kunt u contact opnemen met een van de coördinatoren van hospice De Margriet: 010-4747618 coordinator@hospicedemargriet.nl

05-01-2019

Kerstborrel 2018

Cafe D’Oude Stoep

Dinsdag 11 december, een avond waar wij als bestuur en coördinatoren van hospice De Margriet onze medewerkers weer eens in het zonnetje wilden zetten.
Om via deze weg onze medewerkers te bedanken voor hun inzet van het afgelopen jaar en hen te laten weten hoe blij we zijn met alles wat zij voor het hospice en hun bewoners betekenen.
Dit deden wij door het organiseren van een Tapas borrel in café D’Oude Stoep.

Het was een avond vol vrolijkheid, bijpraten, lekker eten en drinken, welke werd afgesloten met een presentje voor elke medewerker.

Bedankt voor een avond gezelligheid!
Met een extra bedankje voor de medewerkers die deze avond het hospice bemanden.

Ben je nieuwsgierig geworden naar ons team en het vrijwilligerswerk in het hospice? Neem dan gerust contact op met een van de coördinatoren; we vertellen je er graag meer over.

Zie meer foto’s in het fotoboek.

21-12-2018

Koffie met Cake

Het maandelijkse programma Koffie met Cake, live op Schie tv, gaat deze keer over Hospice de Margriet. Aan tafel bij John Weimar en Anette Kooij zitten Els Wijnhorst ( coordinator) en Sari Bravenboer (vrijwilliger).

Bekijk hier de video: https://schie.nu/tv/video/202/koffie-met-cake-over-hospice-de-margriet

 

17-10-2018

Fietsen naar Museum De Schilpen in Maasland

Woensdagmiddag 26 september verzamelden zich zo’n 30 medewerkers bij hospice De Margriet om gezamenlijk naar Maasland te fietsen. De bestemming was museum “De Schilpen”.

Het was prachtig weer, de zon scheen, blauwe lucht en een aangename fietstemperatuur. Door de Broekpolder, langs de Vliet. Hier en daar een paar koeien, schapen of geitjes onderweg, een leuk tochtje. Bij aankomst werden we verwelkomd met een lekker kopje koffie of thee en een heerlijk “lepelgebakje” erbij. Er was echt aandacht aan besteed, het gebakje was versierd met een logo van het museum met daarop de woorden: welkom hospice de Margriet. Zo attent, echt heel leuk! 

 

Toen iedereen geïnstalleerd was ging Joke Prins iets vertellen over “haar” museum. Over de geschiedenis van de kruidenierswinkel en hoe het uiteindelijk een museum is geworden. Ze kon
prachtig en beeldend vertellen.

Daarna een groepsfoto voor het museum. Erg leuk dat daar tijd voor gereserveerd was. In drie groepen kregen we een rondleiding door het hele museum, dat veel groter is dan dat je in eerste instantie zou denken. De gidsen wisten er leuke details over te vertellen. Veel spullen waren voor onze vrijwilligers natuurlijk heel herkenbaar. Geweldig om te horen hoe soms de schoolkinderen de oude spullen interpreteren. Wat ze erover zeggen. Heel grappig soms, hoe komen ze erop. Bijvoorbeeld over een klein dik portemonneetje: “Goh, dat is een oud telefoontje”, of een grote oude kassa met een geribbeld plaatje bovenop: “O, dan is dat zeker de scanner?”

Nadat de rondleiding erop zat kregen we allemaal een “snoepcent” die we mochten besteden in de snoepwinkel. Dat was niet tegen dovemans oren gezegd, want iedereen zag wel iets waar die als kind zo van kon smullen. De meesten gingen dan ook ruim over de waarde van de snoepcent heen en gingen met volle zakken snoep, duimdrop en andere lekkernijen en tevreden gezichten de winkel uit.

Daarna konden we onder het genot van een hapje en een drankje nog even napraten met elkaar. De vrijwilligers van het museum bedankten onze groep. We waren leuke gasten en ze hadden het  erg leuk gevonden om ons te ontvangen. Uiteraard werden de museum vrijwilligers bedankt voor hun gastvrijheid en tijd. Het was een hele leuke middag, we hebben genoten en voldaan fietsten we met z’n allen weer terug naar De Margriet.

Vrijwilligers van museum de Schilpen: Hartelijk dank voor deze fijne middag!

15-10-2018
1