Voor wie?

Inwoners van Schiedam, Vlaardingen en Maassluis

Het hospice is bedoeld voor inwoners van Schiedam, Vlaardingen en Maassluis. Het bijna-thuis-huis herbergt maximaal vijf bedden voor de bewoners en daarnaast slaapbanken op de kamers voor familieleden die ook ’s nachts in de buurt willen blijven.

Professionele leiding en 71 vrijwilligers

Het huis wordt geleid door twee part-time professionele coördinatoren en circa 71 vrijwilligers die daarvoor een gerichte opleiding krijgen. De bewoners krijgen alle zorg die zij anders thuis zouden krijgen: de huisarts blijft verantwoordelijk voor de medische zorg en zorgorganisatie Careyn levert indien nodig de verpleging.

Regiobreed behoefte-onderzoek

Het aantal van maximaal 5 benodigde bedden is voortgekomen uit een regiobreed behoefte-onderzoek dat door een professionele kracht is verricht. Er zijn interviews gehouden met tientallen zorgverleners en managers die zich professioneel inzetten voor o.a. palliatieve zorg. Naast de  bestaande palliatieve (intramurale) bedden in verpleeg- en verzorgingshuizen is er in Schiedam, Vlaardingen en Maassluis behoefte aan een bijna-thuis-huis of hospice voor mensen die het liefst in huiselijke omstandigheden willen sterven.

De conclusie van het behoefteonderzoek luidt:

Een bijna-thuis-huis is een waardevolle nieuwe voorziening en een verbreding van het aanbod binnen de bestaande zorg in Nieuwe Waterweg Noord.

Meer informatie over ons hospice is hier te lezen: Bewonersinformatieboekje versie juli 2020 (zonder code)pdf

of bekijk de folder: Hospice de Margriet