Vrijwilliger worden

Het hospice zoekt naar meer vrijwilligers, wij zijn op zoek naar jou!

Naast een duidelijke motivatie verwachten wij ook consequente inzet en betrokkenheid.
Vrijwilligerswerk is immers niet vrijblijvend. Het vrijwilligerswerk in een hospice is bijzonder en vraagt om een juiste houding en afstemming met onze bewoners, hun familieleden en de andere vrijwilligers en verpleegkundige. U heeft geen medische achtergrond nodig. U komt er om er ‘te zijn’.

Allereerst vindt er na uw aanmelding een uitgebreid intakegesprek plaats met één van de coördinatoren. Tijdens dit gesprek wordt van beide kanten bekeken of het werk iets voor u zou kunnen zijn.
Hierna volgt een opleidingstraject van 7 avonden of dagen, 1 keer per week in het hospice.
U krijgt een scholing map en les in verschillende onderwerpen: o.a. communicatie, geestelijke zorg & spiritualiteit, een praktische les in verzorging.  Alvorens te beginnen aan de opleiding loopt u alle 4 diensten mee om te “proeven” aan het vrijwilligerswerk.

Na het tekenen van een vrijwilligersovereenkomst en het inleveren van een verklaring omtrent gedrag (via de gemeente) bent u onderdeel van een groep van circa 80 vrijwilligers, mannen en vrouwen.
Er wordt van u verwacht dat u 1-2 keer per week 3 a 4 uur aanwezig bent in het hospice. Tussen 7.00 en 22.00 zijn er 4 blokken van 3 of 4 uur te kiezen, 7 dagen per week. U bent altijd samen met een andere vrijwilliger.
U krijgt bij ons geen vergoeding voor het vrijwilligerswerk.
Bovenstaande is beknopte informatie, u bent altijd vrij om met ons te bellen als u nog vragen heeft.

Bekijk onze video

Lees meer over het worden van vrijwilliger in onze folder: Word jij ook vrijwilliger?